Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Nancy


Nancy είναι η πολιτιστική πρωτεύουσα της Λωραιννης,  μια πανέμορφη γαλλική πόλη με πολύ πλούσια ιστορία, σχετικά άγνωστη για τον Έλληνα ταξιδιώτη. Απέχει από το Παρίσι 3,5 ώρες , άλλα η πιο εύκολη πρόσβαση στη πόλη είναι από τη Φρανκφούρτη σε 2,5  ώρες . Είναι μια  πόλη που έχει αξιοθέατα πολλών εποχών, από το Μεσαίωνα , και την εποχή  της Αναγέννησης έως  τον εικοστό αιώνα με Art Nouveau και Art Deco.

   1.Το πρώτο που πρέπει να δείτε είναι η πλατεία Stanislas, κατά τη γνώμη μου, είναι η ομορφότερη της Ευρώπης ,η οποία  περιλαμβάνεται μαζί με το ανσάμπλ των άλλων 2 πλατειών στο κατάλογο της UNESCO «Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς»  

   2. Να περπατήσετε στις άλλες 2 εξαιρετικές πλατείες της πόλης : Carriere Square και Alliance Square 3. Να δείτε τα δείγματα της εποχής  της Αναγέννησης : Porte Saint Georges, Porte Saint Nicolas, Vaudémont bastion, Saint-Nicolas de Port  . 

   4. Μια βόλτα στη Παλιά πόλη  για να δείτε   το παλάτι των Δούκων, τις  2 μεσαιωνικές πύλες και άλλες οχυρώσεις. 

   5. Μία επίσκεψη στη εκκλησία του Saint Epvre με ωραία διακόσμηση και τεράστιο όργανο. 

   6. Για περπάτημα στη Νέα Πόλη για να θαυμάσετε τα εξαιρετικά δείγματα του Art Nouveau και Art Deco, όπως η  Villa Majorelle 

   7. Να επισκευτείτε το μουσείο γυαλιού , το Daum Collection για να αγοράσετε  μοναδικής ομορφιάς και Art Nouveau στυλ γυάλινα είδη.

   8. Να δοκιμάσετε το εξαιρετικό τοπικό σνακ : Quiche Lorraine, που είναι μια τάρτα με μπέικον, αυγά και κρέμα γάλακτος και πολύ νόστιμα αυθεντικά Γαλλικά macaron.


                                                                             


 
                                                                             


                                                                             



































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου