Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Λιουμπλιάνα ( Ljubljana)


Λιουμπλιάνα είναι η κουκλίστικη πρωτεύουσα της Σλοβενίας, αδελφοποιημένη πόλη με την Αθήνα μας! Είναι τόσο όμορφη με πολύ πράσινο που σε εντυπωσιάζει από τη  πρώτη στιγμή. Κατά τη γνώμη μου εάν δεν υπάρχει κατευθείαν πτήση με Σλοβένικο αερομεταφορέα η επόμενη καλύτερη λύση είναι οδικώς από τη Βενετία σε δυόμιση ώρες!

   1.      Επίσκεψη στο Κάστρο της Λιουμπλιάνας ( υπάρχει τελεφερίκ)  που είναι χτισμένο σε Ρομαντικό, Γοτθικό και Αναγεννησιακό ρυθμό   και μην ξεχάσετε να  ανεβείτε στο πύργο για να θαυμάσετε την εκπληκτική θέα της πόλης.

   2.      Δώστε προσοχή στις γέφυρες του ποταμού  Ljubljanicα : Τριπλή γέφυρα, γέφυρα του Δράκου και του Χασάπη, η γέφυρα του Τρνάβου και η γέφυρα του Κάστρου συμπληρώνουν η μία την άλλη.

   3.      Βόλτα στη παλιά πόλη για να δείτε όμορφα κτήρια , χτισμένα σε ρυθμό Μπαρόκ.

   4.      Περπατήστε στα δυο  μεγάλα πάρκα της , στο Tivoli park  και στο Square of the Republic και επισκεφτείτε τον Ζωολογικό Κήπο, έναν από τα καλύτερούς της Ευρώπης.

   5.      Να δείτε τα απομεινάρια των Ρωμαϊκών τειχών και εγκαταστάσεων που βρίσκονται  μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά  από το κεντρικό σταθμό των τρένων.

   6.      Μην παραβλέψετε να δείτε τη Metelkova City, ένα μέρος με εναλλακτικές καλλιτέχνες, υποκουλτούρα, μπαρ και νυχτερινά κλαμπ που βρίσκονται στις παλιές στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

   7.      Θα συνιστούσα οπωσδήποτε να κάνετε 3 μικρές εκδρομές, μισής και μιας  ώρας. Α) Στην πόλη και λίμνη Bled, ( μια ώρα) ,  το κάστρο στη όχθη της λίμνης και το νησάκι στο κέντρο της λίμνης με μια πανέμορφη εκκλησία είναι από τα παραμύθια!  























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου