Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Στρασβούργο


Στρασβούργο (Strasbourg)

 Το Στρασβούργο και η Αλσατία (Alsace) γενικά είναι το πιο ρομαντικό μέρος της Ευρώπης και ιδανικός προορισμός για το ταξίδι του μέλιτος προς  την άνοιξη και αρχές καλοκαιριού. Ιστορικά είναι μια γερμανική πόλη που τα τελευταία  150 χρόνια περίπου ανήκει στη Γαλλία, και από έδω πηγάζουν και όλες οι ιδιαιτερότητες της , ειδικά στο φαγητό. Πολύ εύκολη πρόσβαση από το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, 2- 2,5 ώρες, υπάρχει και λεωφορείο κατευθείαν από κει.

   1.  Το πιο σημαντικό αξιοθέατο της πόλης είναι ο καθεδρικός Ναός , που χρονολογείται από το  550 μΧ., μοναδικό δείγμα γοτθικού ρυθμού στη Βόρεια Ευρώπη.

   2. Θαυμάστε μέσα στο Ναό τα μοναδικό βιτρό, την περίτεχνη καθέδρα, το όργανο με μαριονέττες που στο μεσαίωνα σχολίαζαν ειρωνικά τα λόγια του ιερέα στη λειτουργία και μοναδικό αστρονομικό ρολόι. 

    3.Δείτε τα εξαιρετικά σπίτια στη πλατεία του Ναού: το φαρμακείο «Ελάφι» ( Pharmacie du   Cerf) και το σπίτι  του Καμερζέλ ( Kammerzell house) .

   4. Περπατήστε στη πλατεία των «Γουρουνακίων Γάλακτος» (Place du Marche-aux-Cochons-de-Lait) με κτήρια αλσατικής αρχιτεκτονικής και προσέξτε το πανδοχείο « Η αυλή του κορακιού» (Cour du Corbeau).

   5.  Οπωσδήποτε επισκεφτείτε το παλάτι Ροάν (Chateau Rohan) με τρία μουσεία σε κάθε όροφο του.

   6. Κάντε βόλτα με το τραμ με ρόδες και βαρκάδα στα κανάλια του ποταμού Ιλλ.

   7.  Επιβάλλεται μια βόλτα στη «Μικρή Γάλλια» (Petite France)  , το πιο παλιό κομμάτι του Στρασβούργου με την μοναδική συνοικία των Ταμπάκηδων.

   8.Προσέξτε   τις σκεπαστές γέφυρες του Ιλλ με τους πύργους και το φράγμα του de Vauban

   9. Κάντε μια βόλτα στο «ευρωπαϊκό τετράγωνο» για να δείτε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. 

   10.Οπωσδήποτε δοκιμάστε αλσατική κουζίνα , ένα μείγμα γαλλικής φινετσάτης  και “brutal” γερμανικής μαγειρικής, με Tarte flambee προηγείται , και συνοδέψτε το γεύμα σας με πολύ καλό  ντόπιο λευκό κρασί. 

   11. Το Δεκέμβρη  οπωσδήποτε να πάτε στην Χριστουγεννιάτικη  αγορά, η οποία είναι από της παλιότερες στη Ευρώπη με το θρύλο να λέει ότι το πρώτο Χριστουγεννιάτικο Δένδρο εμφανίστηκε εκεί.

   12. Αξέχαστη θα σας μένει η μονοήμερη εκδρομή στο Colmar, Obernai και Riquewihr.




                                                                                 






























































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου