Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Κρακοβία ( Krakow)




Η Κρακοβία, η παλιά  και  νυν πολιτιστική πρωτεύουσα της Πολωνίας , κόσμημα του καταλόγου  της UNESCO «Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομίας» στην Κεντρική Ευρώπη   θα σας καταπλήξει ! Η πρόσβαση το καλοκαίρι είναι πανεύκολη με Aegean   και Ryan Air, και το χειμώνα μέσω Βαρσοβίας οδικώς.  Η Βιστούλα που διασχίζει τη πόλη προσδίδει μια ιδιαίτερη ομορφιά στην παλιά πόλη και στο Κάστρο!
       1.      Η επίσκεψη στη Κρακοβία πάντα ξεκινά από την μεγαλύτερη πλατεία της Ευρώπης  στη Παλιά     Πόλη – Rynek Glowny.
       2.      Δείτε τα ανάκτορα και τα κτήρια της πλατείας αυτής, θαυμάστε την εκκλησία της Παναγίας  με τους ασύμμετρους τρούλους, ψωνίστε τα σουβενίρ από σκεπαστή αγορά και περπατήστε στη διπλανή μικρή πλατεία ( Maly  Rynek)
      3.      Το κεντρικό αξιοθέατο της Κρακοβίας είναι το Κάστρο «Babel» , κατοικία Πολωνών βασιλιάδων την περίοδο της μεγαλύτερης ακμής της Πολωνίας.
   4.      Οπωσδήποτε να μπείτε στο Βασιλικό Ανάκτορο και στο Καθεδρικό Ναό

    5.      Επιβάλλεται μια βόλτα στις οχυρώσεις της πόλης  και στο προμαχώνα  «Barbakan»
   6.      Μην παραλείψετε την επίσκεψη στο μουσείο πριγκίπων  Czartoryskich για να δείτε τους πίνακες του Leonardo da Vinci!!!, Rembrandt, Piter Brigel 
   7.      Μια βόλτα στα σοκάκια της παλιάς πόλης για να δείτε τις πολλές και πανέμορφες καθολικές εκκλησίες και τη παλιά εβραϊκή συνοικία Kazimierz
    8.      Με τίποτα  δεν πρέπει  να χάσετε την επίσκεψη στη φάμπρικα Schindler  με τη γνωστή λίστα του Schindler και όταν επιστρέψετε ξαναδείτε τη ομότιτλη ταινία του Spielberg

    9.      Στα προάστια της πόλης ξεχωρίζουν το γυναικείο μοναστήρι των Norbertan και ο λόφος του Εθνικού Ηρώα της Πολωνίας Thaddeus Kosciuszko.
     10.  Δυο μονοήμερες εκδρομές πρέπει να κάνατε :

  Α) στο Άουσβιτς , το σκληρότερο στρατόπεδο θανάτου όπου εξοντώθηκαν 1.300.000 άτομα και 55.000 Έλληνες - Εβραίοι  της  Θεσσαλονίκης. Βουνό από παιδικά παπούτσια στο μουσείο θα σας μένει αξέχαστο για μια ζωή! Οποίος δεν είδε την ταινία του Κώστα Γαβρά «Αμήν»  είναι ευκαιρία να την δείτε!
Β) στα ορυχεία αλατιού « Wieliczka» με έργα τέχνης από αλάτι στις υπόγειες   στοές

                                                                             
















                                                                                     




                                                                           
                                                                               




   






                                                               










                                                                            




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου