Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Ρώμη (Alternative Rome)




Ρώμη (εναλλακτική πρόταση)
Η Αιώνια Πόλη είναι πολύ ελκυστικός προορισμός όλο το χρόνο, με εύκολη πρόσβαση από την Ελλάδα με πολλές επιλογές  αεροπορικών εταιρειών , με τη διάρκεια πτήσης μόλις μια ώρα και είκοσι λεπτά .  Πολύς κόσμος έχει  πάει παραπάνω από  μια φορά. Για αυτό το λόγο δεν θα σας πω για Φόρουμ, Κολοσσαίο, Άγιο Πέτρο, Βατικανό κτλ, άλλα θα εστιάσω την προσοχή σας σε «άγνωστα» μέρη που συνήθως διαφεύγουν από τον απλό ταξιδιώτη!
                
1.      Για μένα ίσως το πιο σημαντικό αξιοθέατο της Ρώμης είναι η εκκλησία του Αγίου Κλήμη, που στο 2 επίπεδο των κατακομβών βρίσκεται ο τάφος  ίσως πιο σημαντικού ανθρώπου της πρώτης χιλιετίας μετά Χριστού,  του Διαφωτιστή των Σλάβων , Έλληνα από τη Θεσσαλονίκη του Αγίου Κυρίλλου. Γιατί είναι ο τάφος του εκεί και τι σχέση του με τον Άγιο Κλήμη, τέταρτο  Πάπα της Ρώμης , διαβάστε στο Google:)
2.      Το ιερό παρεκκλήσι των πρώτων παπών, το Σάνκτα Σανκτόρουμ με πολλά ιερά αντικείμενα και με  την Ιερή Σκάλα (Scala Sancta) ) η οποία συμφώνα με το θρύλο ανέβηκε ο Χριστός όταν δικάστηκε στο σπίτι του Πόντιου Πιλάτου. Η Αγία Ελένη την μετέφερε από την Ιερουσαλήμ στη Ρώμη.
3.      Να δείτε την Εκκλησία San Giovanni in Laterano, την πρώτη επίσημη Αγιά Έδρα πριν κτιστεί ο Άγιος Πέτρος. Εκεί υπάρχει το πρώτο στο κόσμο Βαπτιστήριο.
4.      Κάντε μια βόλτα στη περιοχή Trastevere και επισκεφτείτε την παλιότερη εκκλησία της Ρώμης τη Santa Maria in Trastevere με εξαιρετική χρυσή μωσαϊκή
5.      Εξερευνήστε την  Χρυσή Οικία του Νέρωνα, και να μάθετε τη προέλευση της λέξης γκροτέσκο.
6.      Μην ξεχάσετε να πάτε στην πλατεία Largo di Torre Argentina, για να δείτε τα ερείπια των τεσσάρων δημοκρατικών ναών και το θέατρο του Πομπηίου όπου σκοτώθηκε ο Ιούλιος Καίσαρας από τον Βρούτο.
7.      Να περάσετε από την Ελληνική Εκκλησία Santa Maria in Cosmedin (διακοσμημένη) .
8.      Ανεβείτε στις Θέρμες Καρακάλλα και να δείτε το Μαυσωλείο του Οκταβιανού Αυγούστου και το θέατρο Μαρκέλλου.
9.      Επιβάλλεται μια επίσκεψη στην Εθνική Πινακοθήκη που μοιράζει τα έργα της μεταξύ των δυο παλατιών, παλάτι Μπαρμπερινι και παλάτι Κορσίνι.
10.  Κάντε μια βόλτα εκτός των Αυρηλιανών τειχών και να δείτε την Αρχαία Απία Οδό, κατακόμβες του             Αγίου  Σεβαστιανού, της Δομιτίλας και του Αγίου Καλλίστη όπως και την εκκλησία Αγίας Άννας εκτός των τειχών.
11.  Για μονοήμερη εκδρομή να πάτε στην αρχαίο λιμάνι της Ρώμης  Όστια Αντίκα, στο Τίβολι και στην Παλεστρίνα με το μεγαλύτερο Ελληνικό ναό της Ιταλίας, Άγιο Αγαπητό.




























                                                                         






                                                                          





                                                                               

                                                                                 












                                                                             

                                                                               










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου