Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Η Αγία Πετρούπολη των μουσείων! (Sankt-Petersburg’s Museums)

Η Αγία Πετρούπολη των μουσείων! (Sankt-Petersburg’s Museums)  Η πόλη του Αγίου Πέτρου  από την ίδρυση  της και τη μεταφορά της πρωτεύουσα της Ρώσικης Αυτοκρατορίας εκεί και μέχρι τώρα είναι η πολιτιστική πρωτεύουσα της χώρας και ως αποτέλεσμα να έχει άνω των 150 διαφόρων μουσείων όλων των ειδών . Και το πρώτο μουσείο της χώρας που ίδρυσε ο Μέγας Πέτρος το 1727 , η γνωστή Κουνστκάμερα , το Μουσείο Ανθρωπολογίας και Εθνογραφίας με 2.000.000 εκθέματα βρίσκεται εκεί, στην άλλη όχθη του ποταμού Νεβά, απέναντι ακριβώς από το Ερμιτάζ, το μεγαλύτερο μουσείο του κόσμου. Θα μιλήσουμε για τα σημαντικότερα , τα ενδιαφέροντα και τα ασυνήθιστα μουσεία αυτής της μοναδικής πόλης!

      1.      Το Ερμιτάζ , το μεγαλύτερο μουσείο του κόσμου, ιδρύθηκε από την Μεγάλη Αικατερίνη το 1764, με 3.000.000 εκθέματα και με άλλο 1.000.000 στις αποθήκες του μουσείου. Αποτελείται από τα έξι κτήρια , με το κεντρικό κτήριο το Χειμερινό Ανάκτορο των Τσάρων και τα άλλα 4 κτήρια και το Θέατρο του Ερμιτάζ.

      2.      Φιλοξενεί μεγάλες συλλογές από την Αρχαία Αίγυπτο, Αρχαία Ελλάδα και Ρώμη, διαθέτει αριστουργήματα των Λεονάρδο ντα Βίντσι, Ροδέν, Πικάσσο, Ρέμπραντ,Ρούμπενς,  Σεζάν, Μονέ, Ματίς, Γκωγκέν, Ελ Γκρέκο. Ξεχωρίζει μεγάλη συλλογή ιταλικής  και γαλλικής ζωγραφικής.

      3.      Με τίποτα μην ξεχάσετε να βρείτε τη συλλογή της παλιάς Φλαμανδικής Σχολής. Οι πίνακες Νεκρής Φύσης “ Naturmort” θα σας εντυπωσιάσουν ,  θα γυρίζετε συνέχεια περιμένοντας τα ψάρια να σπαρταρίσουν, τα πουλιά να πετάξουν και οι σκύλοι να γαυγίζουν.

      4.      Οπωσδήποτε μπείτε στα Χρυσό και Διαμαντένιο Δωμάτια να δείτε τους θησαυρούς των Τσάρων, τα Αυγά Φαμπερζέ και χρυσό ρολόι –Παγώνι , όπως και στα εκθέματα με τα όπλα και ημιπολύτιμους λίθους και επισκεφτείτε το Θέατρο του Ερμιτάζ. Σε 3 μέρες ίσως πάρετε μία «πρώτη» γεύση από αυτό το μουσείο!))

      5.      Το Ρώσικο Κρατικό  Μουσείο Καλών Τεχνών , ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία της Ρωσίας, που φιλοξενεί ρώσικη ζωγραφική και γλυπτική, αποτελείται από 4 μεγάλα ανάκτορα, και διαθέτει τα αριστουργήματα των Ανδρέα Ρουμπλέβ, Μπριουλόβ, Αιβαζόβσκιι, Ρέπιν, Βασνετσόβ και πολλών άλλων Ρώσων ζωγράφων.

      6.      Τιμήστε με την επίσκεψη σας το Πρώτο μουσείο της χώρας , την Κούνστκαμερα, τέτοια σπάνια εκθέματα δεν θα ξαναδείτε πουθενά αλλού.

      7.      Μην παραβλέψτε να επισκεφτείτε τις οικίες-μουσεία των Ντοστοέβσκιι, Πούσκιν, Άννα Αχμάτοβα, Βλαδίμηρ Ναμπόκοβ, Ιοσηφ Μπρόδσκιι, Δημήτριι Μεντελέεφ, Ιβάν Παβλόφ , Ρίμσκιι-Κόρσακοβ

      8.      Πολύ ενδιαφέρον είναι το Ναυτικό Μουσείο , το μουσείο Αρκτικής και της Ανταρκτικής, όπως και επίσκεψη στο πλοία μουσεία :καταδρομικό  «Aurora» και παγοθραυστικό «Krasin»

      9.      Πολλά ενδιαφέροντα μουσεία βρίσκονται στο οχυρό των Αγίων Πέτρου και Παύλου : το μουσείο του Πυροβολικού με όπλα και μηχανήματα, το Ιστορικό Μουσείο- φυλακή, το μουσείο «Τα μυστήρια της Αγίας Πετρούπολης»


      10.  Από τα ασυνήθιστα και περίεργα μουσεία είναι το Μουσείο Βότκας , το μουσείο Γραμμοφώνου και Σαμοβάρι και το μουσείο του Αθεϊσμού και της Ιστορίας της Θρησκείας στο Καθεδρικό Ναό «Παναγία του Καζάν» και το μουσείο Πολεμικής Ιατρικής.


                                                                         

                                                                             
                                           







                                                                                 



                                                                          
                                                                               









                                                                          






                                                                                 






                                                                 











                                                                                 











                                                                         




                                                                             




















                                                                             
                                                                               




  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου