Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Λούκκα (Lucca)

Η Λούκκα είναι μια  αρχαία και όμορφη πόλη της Τοσκάνης. Ιστορικά υπάρχουν αναφορές στους Ετρούσκους και στους φυγάδες από την Τροία ως ιδρυτές της πόλης. Γνωστή είναι η Λούκκα, για την ανέπαφη ολόκληρη  Αναγεννησιακή οχύρωση της και ως γενέτειρα του Ιταλού μουσικό συνθέτη Τσακόμο Πουτσίνι. Σχετικά δύσκολη η πρόσβαση στη πόλη, απέχει περίπου 45 λεπτά οδικώς από τη Φλωρεντία.

      1.     Το κύριο αξιοθέατο της Λούκκας είναι η απόλυτα διατηρημένη οχύρωση της πόλης 16 αιώνα. Οπωσδήποτε κάντε περιήγηση στους προμαχώνες με ενδιαφέρουσα ξενάγηση.

      2.     Το δεύτερο γνωστότερο σημείο της πόλης είναι μοναδικός πύργος Guinigi, ο μόνος πύργος στην Ευρώπη με κήπο με δένδρα στη κορυφή. Ο πύργος με 45 μέτρα ύψος είναι το σήμα κατατεθέν της Λούκκα , προσφέρει θαυμάσια θεα ολόκληρης της πόλης .

      3.    Οπωσδήποτε επισκεφτείτε την Πλατεία του Αμφιθεάτρου , μια παλιά Ρωμαϊκή Αρένα που στο μεσαίωνα κτίστηκε περιμετρικά με σπίτια.

     4.      Θαυμάστε τον μοναδικής και ασυνήθιστης ομορφιάς Καθεδρικό Ναό της πόλης Duomo di San Martino.

     5.       Μην ξεχάσετε να δείτε την οικία-μουσείο του Τσακόμο Πουτσίνι, γνωστού Ιταλού μουσικοσυνθέτη, δημιουργό των όπερων «Τόσκα», «Μαντάμα Μπατερφλαί» και «Τουράντο»

     6.       Θαυμάστε τις ασυνήθιστες πλατείες της Λούκκα : την Piazza Napoleone  και την Piazza Cittadelle

    7.      Επισκεφτείτε τα ανάκτορα Palazzo Ducale, Palazzo Pfanner και το Palazzo Manci

    8.      Η Λούκκα έχει ενδιαφέροντα μουσεία, προτιμήστε το μουσείο του Ρωμαϊκού Σπιτιού, Domus Romana, και μουσεία στις Villa Guinigi και Villa Mansi όπως και τα πάρκα στη Villa Oliva και στη Villa Grabau

    9.        Οπωσδήποτε δοκιμάστε το παραδοσιακό ψωμί- κέικ της Λούκκα, Buccelato di Lucca , μία αρχαία ρωμανική συνταγή με γλυκάνισο.


     10.        Για τον «ανήσυχο» ταξιδιώτη προτείνω 2 μικρές μονοήμερες εκδρομές
Α) Στη περιοχή Versilia με την αρχαία παραθαλάσσια πόλη Viareggio
Β) Στη περιοχή Garfagnana με ωραία κάστρα,  δάση και λίμνες.




                                                                              
 

                                                                              














































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου