Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Αμβέρσα (Antwerpen)

Η Αμβέρσα (Antwerpen) είναι η τελευταία από τις τρεις πόλεις του Βελγίου που αναφέραμε  με έντονο τουριστικό ενδιαφέρον. Εκτός από πολύ καλά διατηρημένη παλιά πόλη, πανέμορφες εκκλησίες, κάστρο , μεγάλο λιμάνι είναι και η γενέτειρα του ενός από τους μεγαλύτερους ζωγράφους  της Αναγέννησης του Peter Paul Rubens και μεγαλύτερο κέντρο επεξεργασίας και εμπορίου διαμαντιών παγκοσμίως. Πολύ εύκολη πρόσβαση στην Αμβέρσα, απέχει μόνο μια ώρα από τις Βρυξέλλες.

1.     Φτάνοντας στη παλιά πόλη πάντα περνάς από την κεντρική πλατεία (Grote Markt) , με το κτήριο του Δημαρχείου, κτισμένο το 1565, Αναγεννησιακού ρυθμού να ξεχωρίσει και μαζί με το σιντριβάνι Barbo ( διαβάστε την ιστορία του που έχει σχέση με το όνομα της πόλης) και τα κτήρια της συνοικίας των Συντεχνιών αποτελούν εξαιρετικό ανσάμπλ.

2.     Θαυμάστε τον Καθεδρικό Ναό της πόλης , την Εκκλησία της Παναγίας, τη ψηλότερη εκκλησία των Κάτω Χωρών , ύψους 123 μέτρα με τρία τρίπτυχα του Ρούμπενς στο εσωτερικό της.

3.     Οπωσδήποτε να επισκεφτείτε την οικία μουσείο του Peter Paul Rubens με πολλά έργα του.

4.     Να θαυμάσετε τις πολλές εκκλησίες της Αμβέρσας , το Αγ. Ιάκωβο με τον τάφο του Ρούμπενς, το Αγ.Παύλο και του Αγ.Βονιφατίου.

5.     Η Αμβέρσα έχει πολλά μουσεία, με το μουσείου Πλαινταν-Μορέτους (κατάλογος UNESCO)  και Βασιλικό Μουσείο Καλών Τεχνών να ξεχωρίζουν.

6.     Μην ξεχάσατε να δείτε το κάστρο Het Steen και το άγαλμα του γίγαντα Lange Wapper και να κάνατε μια βόλτα στις όχθες του ποταμού Σκάλδη.

7.     Να δείτε το παλιότερο ουρανοξύστη της Ευρώπης το πύργο Boerentoren

8.     Επισκεφτείτε την Zurenborg, μία μικρή συνοικία με κτήρια σε στυλ μπελ-επόκ και πολλά αρχιτεκτονικά στοιχεία Αρτ-Νούβω.

9.     Οπωσδήποτε δείτε το κτήριο του σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης ( ίσως το ομορφότερο της Ευρώπης) και το κτήριο του δικαστικού μεγάρου.

10. Επιβάλλεται να περπατήσετε την οδό Pelikaanstraat στο Diamond District και ακολούθως να μπείτε στο ζωολογικό κήπο της Αμβέρσας ο οποίος  είναι από τα παλιότερα του κόσμου και φημισμένο για το  ψηλό επίπεδο που διατηρείται.
      
     11.   Όπως πάντα για τον ανήσυχο ταξιδιώτη προτείνω ημερησία εκδρομή στη Namur, μια μικρή πόλη της Βαλλονίας με πανέμορφα κάστρα.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            



































  1.  
        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου