Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

Ludighausen , Munsterland

Ludighausen  στο Munsterland είναι μια μικρή Γερμανική πόλη, πολύ κοντά στο Μίνστερ, η πόλη των Τριών Κάστρων. Το όνομα της πόλης αναφέρεται στις γραπτες πηγές  από το 800 και το 1309 αποκτά το στάτους πόλεως. Το 1624 η πόλη έγινε ευρύτερα γνωστή στην Μεσαιωνική Ευρώπη λπηω του «εκτεταμένου» Κυνηγιού  των Μαγισσών με πολλά θύματα.  Όπως και άλλες πόλεις του Munsterland βρίσκεται στη λεγόμενη οδό των 100 Κάστρων. Τα κάστρα αυτά κτίστηκαν στη περιοχή του 13-14-15 αιώνα από τους  Γερμανούς  ιππότες   για το έλεγχο της περιοχής και την προστασία των προσκυνητών κατά την Διαδρομή του Αγίου Ιακώβου της Κομποστέλα . Η Διαδρομή του Αγίου Ιακώβου της Κομποστέλα «μάζευε» τους προσκηνιτές από Βόρεια Ευρώπη, Γαλλία και Γερμανία και κατέλεγε στην Σαντιάγο ντε Κομποστελα  της Γαλικίας όπου υπάρχουν και σήμερα  το τάφος με τα λείψανα του μαθητή του Χριστού του Αγίου Ιακώβου. Τα περισσότερα κάστρα στο Munsterland , όπως και τα τρία του Ludighausen είναι Αναγεννησιακού ρυθμού και είναι κτισμένα πάνω σε νερό. Σχετικά δύσκολη είναι πρόσβαση στο Ludighausen, απέχει 1,5 ώρα από το Ντίσελντορφ οδικώς.

      1. Το κυριότερο αξιοθέατο της πόλης είναι τα τρία πανέμορφα κάστρα Αναγεννησιακού ρυθμού χτισμένα πάνω σε υγρό στοιχείο, το κάστρο του Vichering , το κάστρο του Ludighausen και το κάστρο του Kakesbeck.
    
     2.  Επισκεφτείτε το ομορφότερο κάστρο πάνω στο νερό  του Munsterland, το  Vichering. Θαυμάστε την τάφρο, τις γέφυρες και το κεντρικό κτίριο του ίδιου του κάστρου. Στα εσωτερικά του κάστρου υπάρχει ενδιαφέρον λαογραφικό και ιστορικό μουσείο.

   3. Απολαύστε τη βόλτα στο μεγάλο πάρκο του κάστρου, με αγάλματα μπαρόκ ρυθμού, τις γέφυρες ,  τη βλάστηση και τα νούφαρα στο νερό  που δημιουργούν πανέμορφο ανσάμπλ.

   4. Εξερευνήστε το κάστρο του Ludighausen, που βρίσκεται σχεδόν στον ιστό της πόλης και αποτελούσε την έδρα των Λόρδων και των επισκόπων της περιοχής.  Το κεντρικό κτίριο με δυο πτέρυγες και ψηλό πύργο φιλοξενούν μουσείο για την ιστορία της πόλης με τα δικαστήρια των μαγισσών του 1624.
  
   5. Αναζητήστε ξενάγηση με βάρκα και στα 3 κάστρα, οι εικόνες προς τις οχυρώσεις και πύργους από την πλευρά του υγρού στοιχείου είναι καταπληκτικές.
  
   6. Μην ξεχάσετε να δείτε και το τρίτο και το ισχυρότερο κάστρο της πόλης , το κάστρο του Kakesbeck. Χτισμένο το 1100 , με ισχυρές οχυρώσεις και πολλά άλλα βοηθητικά κτίρια το κάστρο αποτελεσματικά υπεράσπιζε τη περιοχή για αιώνες.

   7. Περιπλανηθείτε στα σοκάκια της παλιάς πόλης του Ludighausen, δείτε τους υδρόμυλους , τα κανάλια και τις παλιές οχυρώσεις.

   8. Δείτε της 2 όμορφες εκκλησίες της πόλης μ την St. Felizitas Kirche με το ψηλό πύργο τεράστιο όργανο και την Evangelische Pfarrkirche.
  
   9. Μην ξεχάσετε να δείτε το παλιότερο σπίτι στη πόλη, το Hakehaus, κτισμένο το 1648 και την μεσαιωνική φάρμα-μουσείο Hof Grube , κτισμένη του 14 αιώνα.

   10. Στον «ανήσυχο» ταξιδιώτη προτείνω μια εκδρομή στις «Βερσαλλίες» της Γερμανίας, στο ανάκτορο Shloss Nordkirchen.


                                                            

                                                                                       










































































                                                         









































































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου