Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Μίνστερ ( Munster)

Το Μίνστερ ( Munster) είναι μια όμορφη Γερμανική πανεπιστημιούπολη στο κρατίδιο Βόρειος Ρήνος- Βεστφαλία. Την πόλη την ίδρυσε το 793 μ.Χ. ο Καρλομάγνος, το 1170 το Μίνστερ πήρε το στάτους της πόλης και το 1358 ήταν ήδη μέλος της Χανσενικής Ένωσης. Από το 1534 για δυο χρόνια στη πόλη, επικράτησε η Κομμούνα του Μίνστερ, μια θεολογική διακυβέρνηση προτεσταντών που ήταν από τις πρώτες μορφές του θρησκευτικού «κομμουνισμού» και ουτοπικού σοσιαλισμού στην Ευρώπης. Το 1648 στη πόλη υπογράφτηκε η Συνθήκη της Βεστφαλίας που αποτελούσε το τέλος του Τριακονταετούς Πολέμου. Το 1944-1945 η πόλη βομβαρδίστηκε από τους συμμάχους με αποτέλεσμα το ιστορικό κέντρο να ισοπεδώνεται και να ανοικοδομείται εξολοκλήρου σχεδόν. Το πανεπιστήμιο του Μίνστερ με 50.000 φοιτητές θεωρείται το μεγαλύτερο της Γερμανίας. Την πόλη κάθε χρόνο επισκέπτονται 5 εκατομμύρια τουρίστες και πολλές φορές το Μίνστερ έχει ανακηρυχτεί η Ευρωπαϊκή ποδηλατούπολη. Σχετικά εύκολη είναι η πρόσβαση στη πόλη, απέχει 1,5 ώρα οδικώς από το Ντίσελντορφ. 


   
  1. Το κυριότερο αξιοθέατο στο Μίνστερ είναι η Παλιά Πόλη του, με τις δυο κεντρικές πλατείες , Prinzipalmarkt και Roggenmarkt, και τα κτίρια του 12ου, 13ου και 14ου αιώνα.
  2. Εξερευνήστε τα σοκάκια της παλιάς πόλης, δείτε το παλιό Δημαρχείο της πόλης, ένα εξαιρετικό γοτθικό κτήριο του 14ου αιώνα, όπου το 1648 υπογράφτηκε η Συνθήκη της Βεστφαλίας που άλλαξε την εικόνα της Ευρώπης του 17ου αιώνα.
  3. Θαυμάστε τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου, που ανοικοδομήθηκε σχεδόν εκ νέου μετά το βομβαρδισμό του 1945. Βρείτε το μοναδικό στο κόσμο αστρονομικό ρολόι , έργο του 1540, με τα αγάλματα του  Χρόνου να αλλάζει την κλεψύδρα  και του Θανάτου να χτυπάει τη καμπάνα κάθε 15 λεπτά και στις 12 η ώρα το μεσημέρι οι 3 Μάγοι να περικυκλώνουν την Παναγία! Κλείστε την ξενάγηση στο Θησαυροφυλάκιο του Καθεδρικού Ναού για να δείτε νομαδικά εκθέματα.
  4. Επισκεφτείτε την εκκλησία του Sant Lambert, όπου οι εξεγερμένοι αναβαπτιστές κήρυξαν την Κομμούνα του Μίνστερ, την εκκλησία του Αγίου Κλήμη και την τεράστια Uberwasserkirche.
  5. Δείτε οπωσδήποτε το μπαρόκ ανάκτορο Erbdrostenhof, που εκτείνεται σε ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο, κτίσμα του 1749.
  6. Θαυμάστε το Πανεπιστήμιου του Μίνστερ, το μεγαλύτερο της Γερμανίας, με 50.000 φοιτητές, ένα ιστορικό κτήριο μπαρόκ ρυθμού στο κέντρο της νέας πόλης.
  7. Επισκεφτείτε λίγο έξω από το κέντρο το Haus Ruschhaus  και το κάστρο Zwinger, μια οχύρωση του 1528, που το χρησιμοποίησε η Γκεστάπο για την φυλακή και τον τόπο βασανιστηρίων κατά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο.
  8. Το Μίνστερ έχει αρκετά μουσεία, προτιμήστε όμως το μουσείο « Pablo Picasso Museum of Graphic Art» με τη μεγαλύτερη συλλογή (800 σκίτσα του ζωγράφου) στο κόσμο.
  9. Όταν θα είστε στη πόλη, μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε την παλιότερη μπιραρία της περιοχής Pinkus Muller, με την εξαιρετική ντόπια μεσαιωνική μπίρα Pinkus.
  10. Για τον «ανήσυχο» ταξιδιώτη προτείνω μια ημερησία εκδρομή στο Munsterland, μια περιοχή γύρο από την πόλη με τον Δρόμο των 100 κάστρων. Μια επόμενη ανάρτηση να αναφερθεί σε ένα μικρό μέρος της. 

                                             
                                                            



















                                                               

























                                                                 

































                                                        




2 σχόλια: