Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Λουξεμβούργο (Luxemburg)

Λουξεμβούργο (Luxemburg) είναι μια από τις πιο ρομαντικές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες λόγω των πολλών επίπεδων της πόλης, τις χαράδρες των  ποταμιών Alzet και Petrjus, των πάρκων και των παλιών οχυρώσεων ( casemates). Σχετικά δύσκολη είναι η πρόσβαση , απέχει δυο ώρες από Βρυξέλλες και δυόμιση ώρες από Φρανκφούρτη και το Ντισελντορφ.
                  
1.     Το κύριο αξιοθέατο της πόλεις είναι  οι οχυρώσεις  του 17 και 18 αιώνα (casemates) Bock και Petrusse, που συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Εκμεταλλεύονται το φυσικό βράχο της πόλης από το 983 που κτίστηκε το πρώτο κάστρο.

2.     Θαυμάστε το Παλάτι του Μεγάλου Δούκα του Λουξεμβούργου, ένα πανέμορφο δείγμα αρχιτεκτονικής απώτερου γοτθικού ρυθμού

3.     Οπωσδήποτε να πάτε για περπάτημα στο «πιο όμορφο μπαλκόνι της Ευρώπης», στην οδό Chemin de la Coorniche, πάνω στη χαράδρα του ποταμιού Alzet και απέναντι από οχυρώσεις “Wenceslas Wall”

4.     Μια επίσκεψη στο Καθεδρικό Ναό της Παναγίας με μοναδικά βιτρό και κρύπτη των Μεγάλων Δούκων του Λουξεμβούργου θα σας μένει αξέχαστη.

5.     Περπατήστε στης δυο πλατείες της πόλης το Place Gullaume και Place d΄Armes και να δείτε το μνημείο της Golden Lady στη μνήμη για τη νίκη στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

6.     Να δείτε το Neumunster Abbey, ένα μοναστήρι με όμορφη εκκλησία και παλιό μεσαιωνικό νοσοκομείο.

7.     Περάστε πάνω από γέφυρα του Αδόλφου και επισκεφτείτε το Αμερικάνικο Στρατιωτικό Νεκροταφείο  5.076 πεσόντων μεταξύ τους και ο Στρατηγός George Patton.

8.     Μην ξεχάσετε να πάτε μια βόλτα στη κάτω πόλη και να δείτε τη περιοχή των Ευρωπαϊκών  Θεσμών: το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, Ελεγκτικό Συνέδριο, Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων που φιλοξενούνται σε μοντέρνα κτήρια

9.     Οπωσδήποτε δοκιμάστε τη κουζίνα του Λουξεμβούργου η οποία είναι μίγμα της Γαλλικής και Γερμανικής κουζίνας με προσθήκες Πορτογαλλέζικης και Ιταλικής λόγω μεταναστών. 2 πιάτα θα σας συνιστούσα: το  Judd mat Gaardebounen, καπνιστό χοιρινό με φασόλια, και την παραδοσιακή Λουξεμβούργικη σούπα Bouneschlup με πράσινα φασολάκια, μπέικον, πατάτες και κρεμμύδι.

10.                        Για τον «ανήσυχο» ταξιδιώτη προτείνω μια μονοήμερη εκδρομή σε μια πανέμορφη μικρή παραποταμίσια πόλη Vianden. Η θέα του κάστρου στο λόφο και της πόλης δίπλα στο ποτάμι είναι μαγική                                              









                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         













  1.                                                                             



























2 σχόλια: