Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Ντίσελντορφ (Dusseldorf)

Το Ντίσελντορφ (Dusseldorf) είναι η πρωτεύουσα του μεγαλύτερου και πιο αναπτυγμένου κρατιδίου της Γερμανίας, της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Η  πόλη  βρίσκεται πολύ κοντά στο Τριεθνές : στα σύνορα της  Γερμανίας, Ολλανδίας και του Βελγίου και προσφέρεται ως βάση για εκδρομές. Είναι μια όμορφη και «φιλική» πόλη , μία από τις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες υψηλής ραπτικής. Πολύ εύκολη πρόσβαση με απευθείας πτήση από Αθήνα και Θεσσαλονίκη με Aegean και Ryan Air .

1.      Το κύριο αξιοθέατο του Ντίσελντορφ είναι η παλιά πόλη Altstadt. Δείτε  το ανάκτορο των κομητών, το παλιό Δημαρχείο , βασιλική του Αγίου Λαμπέρτου  και ο Πύργος στο Ρήνο ,τα όμορφα μεσαιωνικά σπίτια και το ποταμό Dussel
2.      Θαυμάστε το μνημείο των ιδρυτών της πόλης  και πολλά πρωτότυπα αγάλματα της παλιάς πόλης όπως το «Cast Boy», «Tailor Wibbel» «Επιφανείς Πολίτες»,το σιντριβάνι «Χήνες»,  και το σήμα κατατεθέν του Ντίσελντορφ –σιντριβάνι «Τα αγόρια που κάνουν "ρόδα" »  και διαβάστε ενδιαφέρουσες ιστορίες για το καθένα.
3.      Κάντε περίπατο στη όχθη του Ρήνου της παλιάς πόλης , σημείο διασκέδασης των κατοίκων του Ντίσελντορφ από το μεσαίωνα.
4.      Μη χάσετε τη βραδινή βόλτα στη Bolker Strasse, « το μεγαλύτερο (μακρύτερο)  μπαρ του κόσμου» με πολλά μπαρ και εστιατόρια  , με συνολικό αρυθμό  με άνω των 260 μπαρ, καφετεριών και εστιατορίων στην παλιά και νέα πόλη.
5.      Επισκεφτείτε  το σπίτι που γεννήθηκε ο Χάινριχ Χάινε, ένας από τους μεγαλύτερους Ευρωπαϊκούς και Γερμανικούς ποιητές.
6.      Θαυμάστε το KonigsAllee στη Νέα Πόλη , πανέμορφη οδό με πάρκο, καστανιές , κανάλι και καταστήματα υψηλής ραπτικής.
7.      Οπωσδήποτε ανεβείτε στο Τηλεοπτικό Πύργο , ύψος 172 μέτρων η θεα του Ρήνου και της πόλης θα σας μένει αξέχαστη.
8.      Μην ξεχάσετε να δείτε κοντά στο λιμάνι τρία κτήρια μοντέρνας αρχιτεκτονικής του Frank O. Gehry με περίεργα σχήματα.
9.      Έξω από το κέντρο της πόλης πρέπει να δείτε το παλάτι του  Benrath και τα κάστρα Heltorf, Kalkum και Kaiserwerth.
10.  Δοκιμάστε μία από της παλιότερες (και καλύτερες) μαύρες μπίρες της Ευρώπης , το AltBeer, γέννημα θρέμμα της παλιάς πόλης του Ντίσελντορφ. Προσέξτε, μην παραγγείλετε τη μπίρα Kolsh της διπλανής Κολωνίας ( βλέπε σχετική πόλη)- θα γίνει παρεξήγηση.
11.  Από τα πιάτα πρέπει να δοκιμάσετε το Dusseldorfer Senf Ρostbraten (μαριναρισμένο με μουστάρδα χοιρινό ), το Rheinisher Sauerbraten ( μαριναρισμένο μοσχάρι γάλακτος με σταφύλι ) το Halve Hamm ( παραδοσιακό τυρί με μουστάρδα και αγγουράκι τουρσί) και βέβαια , μην ξεχάσετε να αγοράσετε την φημισμένη μουστάρδα του Ντίσελντορφ, το Duseldolfer Lowensenf.
12.  Για τον «ανήσυχο» ταξιδιώτη , παρόλο πολλών επιλογών που υπάρχουν, προτείνω να δει την κοιλάδα Νεάντερταλ με εξαιρετικό μουσείο στο σημείο της εύρεσης του ανθρώπου του Νεάντερταλ.

                                                                       

























































































                               


1 σχόλιο: