Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Βερολίνο των μουσείων ( Berlin Museums)

 Το Βερολίνο των μουσείων ( Berlin Museums) : η πρωτεύουσα της Γερμανίας είναι μεγάλο πολιτιστικό κέντρο της Ευρώπης και διαθέτει μοναδικά στο κόσμο μουσεία. Τα μεγαλύτερα και τα διασημότερα από αυτά είναι συγκεντρωμένα στο Νησί των Μουσείων, που δημιουργείται από τον ποταμό Σπρέε στο κέντρο της πόλης, το Mitte. Από αυτά την παγκόσμια μοναδικότητα κατέχει το μουσείο του Περγάμου που έχει ολόκληρα!!!!  τμήματα αρχαίων ναών, οχυρώσεων και ανακτόρων : της Περγάμου, της Μιλήτου και της Βαβυλώνας! Αυτά τα τεράστια σε όγκο εκθέματα ήταν δώρο! του τούρκικου σουλτάνου προς τον Κάιζερ Γουλιέλμο Β’ το 1918 ως αντάλλαγμα για εισαγωγές όπλων κατά τη διάρκεια του 1ου Παγκόσμιου Πολέμου! Εκτός του Νησιού των Μουσείων αρκετά μουσεία είναι συγκεντρωμένα  στο Kulturforum, με την Πινακοθηκη του Βερολίνου και Νέα Πινακοθήκη να κλέβουν τη παράσταση. Υπάρχουν και αρκετά ασυνήθιστα μουσεία, όπως το μουσείο του  DDR , Carrywurst και Χολοκόστ.   Η καλύτερη λύση για τον ταξιδιώτη είναι η Berliner Welcome Card που περιλαμβάνει στη τιμή έκτος από τις μετακινήσεις και πολλά μουσεία της πόλης.




  1. Το κυριότερο και μεγαλύτερο μουσειακό συγκρότημα του Βερολίνου και ίσως και της Ευρώπης είναι το Νησί των Μουσείων, με τα πέντε διασημότερα μουσεία της πόλης, με ιστορία από το 1870 από τη Πρωσία. Το μουσείο της Περγάμου, το Μουσείο Bode , την Παλιά Πινακοθήκη, τον Παλιό και το Νέο Μουσείο συμπεριλαμβάνονται ξεχωριστά στον κατάλογο της UNESCO «Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς».

   2. Το μοναδικό στο κόσμο μουσείο της Περγάμου, με ολόκληρα εκθέματα, τον βωμό της Περγάμου, 34 μέτρων μήκους και 32 μέτρα πλάτος, έργο του 180 π Χ , με την  εξαιρετική ζωοφόρο της γιγαντομαχίας. Θαυμάστε την Αγορά της Μιλήτου εξ ολοκλήρου, όπως και τη πύλη του Ιστάρ της Βαβυλώνας, έργου του 575 π Χ.

   3.Στο 2ο όροφο του μουσείο της Περγάμου υπάρχει ολόκληρη η πρόσοψη του  ανακτόρου της Mschatta και στο μουσείο της Ισλαμικής τέχνης με σπάνια εκθέματα από την πολυετή ιστορία της Μεσοποταμίας.

   4. Απολαύστε στο Νησί των Μουσείων την Παλιά Πινακοθήκη με την τεράστια συλλογή ευρωπαϊκής ζωγραφικής 13ου-18ου αιώνα , το Νέο Μουσείο με ενδιαφέρουσες συλλογές και την προτομή της Νεφερτίτη και τον Παλιό Μουσείο μαζί με το μουσείο του Bode.

   5. Το δεύτερο μεγαλύτερο συγκρότημα των 4 μουσείων βρίσκεται στο Kulturforum , με την Πινακοθήκη του Βερολίνου, την Νέα Πινακοθήκη, το μουσείο εφαρμοσμένων τεχνών και το μουσείο των μουσικών οργάνων.

   6. Οπωσδήποτε πρέπει να επισκεφτείτε την Πινακοθήκη του Βερολίνου για να δείτε τα έργα του Άλμπρεχτ Ντύρερ, Σάνδρο Μποτιτσέλι, Ρέμπραντ, Πίτερ Μπρίγελ και πολλών άλλων.

   7. Αξίζει μια επίσκεψη στο μουσείο των Στάζι, στο μουσείο του DDR στο Εβραϊκό μουσείο του Χολοκόστ και το Trabi (Trabant) museum.

   8. Μια απίστευτη εμπειρία για τους μικρούς και μεγάλους είναι η επίσκεψη στο Μουσείο της Φυσικής Ιστορίας με ανεπανάληπτες συλλογές και το μεγαλύτερο σκελετό δεινοσαύρου στο κόσμο.

   9. Μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε το μουσείο της σύγχρονής τέχνης στο παλιό σταθμό των τρένων Hamburger Banhof, το μουσείο  Berggruen με τη μεγάλη συλλογή των έργων του Πικάσο και το Kathe Kollwitz museum.


   10. Πολύ ενδιαφέρον έχουν τα ασυνήθιστα μουσεία της πόλης: το μουσείο του διάσημου λουκάνικου Currywurst museum, το μουσείο Ηλεκτρικών Παιχνιδιών Computer Game Museum και το μουσείο των artifact της πόλης του Βερολίνου το Markisches Museum.

                                                               
                                                                   
                                                                 




























































































































































































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου