Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Βόννη (Bonn)

Η Βόννη (Bonn) είναι μια αρχαία ρωμαϊκή οχυρωμένη θέση και έδρα της λεγεώνας  από το 16 προ Χριστού στο παλιό οικισμό Μπόνα της  γερμανικής φυλής των Ουβίων. Ακολούθησαν 2000 χρόνια πολυτάραχης ιστορίας της πόλης, με Πρωσική και δυο Γαλλικές κατοχές στο 19 και 20 αιώνα . Το αποκορύφωμα ήταν στις 3 Νοεμβρίου του 1949 όταν η Βόννη ανακηρύχτηκε η πρωτεύουσα της Δυτικής Γερμανίας. Η πόλη είναι η γενέτειρα ενός από τους μεγαλύτερους μουσικοσυνθέτες στην ιστορία της μουσικής τον Λούντβιχ βαν Μπετόβεν. Εύκολη είναι η πρόσβαση, η πόλη διαθέτει αεροδρόμιο που το μοιράζεται με τη Κολωνία  και απέχει 45λέπτα οδικός από το Ντίσελντορφ.

  1. Το κυριότερο αξιοθέατο της Βόννης είναι η Παλιά Πόλη, με όμορφα σοκάκια, πάρκα, ανθισμένα δένδρα την άνοιξη, πύλες και παλιά οχύρωση της μεσαιωνικής πόλης.

   2. Προσέξτε το πανέμορφο κτήριο του Παλιού Δημαρχείου, κτισμένο το 1700 σε ροκοκό ρυθμό , σήμα κατατεθέν της Βόννης.

   3. Θαυμάστε το Καθεδρικό Ναό της πόλης το επιβλητικό Munster, που είναι μία από της παλιότερες εκκλησίες της Γερμανίας, κτισμένη σε ρομανικό ρυθμό. Ο ναός είναι αφιερωμένος στους Άγιους Ρωμαίους λεγεωνάριους τον Sant Cassious και τον Sant Florentius, τα τεράστια κεφάλια των οποίον βρίσκονται στη πλατεία.

   4. Οπωσδήποτε περάστε από το πανεπιστήμιο της Βόννης, που βρίσκεται στο παλιό ανάκτορο των Πριγκίπων-Εκλεκτόρων της Βόννης , κτισμένο το 1697 και το Popelsdorfer Schloss, το δεύτερο ανάκτορο που στεγάζονται οι σχολές του Πανεπιστημίου. Πολύ διάσημοι έχουν αποφοιτήσει από αυτό το εκπαιδευτικό ίδρυμα όπως ο Φρίντριχ Νιτσε, ο Κάρλ Μαρξ, ο Κόνραντ Αντενάουερ, ο Χαινριχ Χαίνε, ο Μάξ Έρνστ  και ο Κωνσταντίνος Καραθεοδώρη ήταν Υφηγητής εκεί το 1908.

  5. Επιβάλλεται να δείτε την οικία-μουσείο του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, να δείτε το πρώτο πιάνο-κλαβεσίνο του μουσικοσυνθέτη, τη συλλογή χειρόγραφων και μουσικών οργάνων και την οικία –μουσείο του Ρόμπερτ Σούμαν.

  6.Οπωσδήποτε να μπείτε στη εκκλησία Kreuzberkirche, κτίσμα του 1627 με εξαιρετικές και σπάνιες τοιχογραφίες και διακόσμηση.

   7.  Περιπλανηθείτε στη όχθη του Ρήνου και επισκεφτείτε το παλιό κοιμητήριο Alter Friedhof με πολύ ενδιαφέρουσα «μακάβρια» γλυπτική και πολλούς διάσημος τάφους.
  
   8.  Η Βόννη έχει πολλά μουσεία, προτιμήστε το Kunstmuseum, το Αιγυπτιακό μουσείο και να πάτε μια βόλτα στο Βοτανικό Κήπο και στα πολλά πάρκα της πόλης.

   9.  Δυο πράγματα πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε στη Βόννη : τον Μάιο με τίποτα μην χάσετε το φεστιβάλ «Ο Ρινός στις Φλόγες» , ένα υπερθέαμα με πυροτεχνήματα , και το Σεπτέμβρη να παρακολουθήσετε το Beethoven fest, ένα από τα καλύτερα μουσικά φεστιβάλ της Γερμανίας.

  10.       Για τον «ανήσυχο» ταξιδιώτη προτείνω 3 μονοήμερες εκδρομές :
Α) Στη πόλη Konigswinter, μια πόλη κάτω από το βουνό Drachenfels, που περιγράφει ο λόρδος Βύρωνας στο «Το προσκύνημα του Τσάιλντ Χάρολντ»
Β) Στη πόλη  Zulpich, μια αρχαία Ρωμαϊκή λουτρόπολη
Γ) Στη μεσαιωνική και ατμοσφαιρική πόλη Andernach


















                                                                                 









                                                                               







                                                                             






























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου