Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Ο Χρυσός Δακτύλιος της Ρωσίας (Golden Ring of Russia)

Ο Χρυσός Δακτύλιος της Ρωσίας είναι οι δώδεκα πόλεις που βρίσκονται βορειοανατολικά της Μόσχας και σχηματίζουν ένα δακτύλιο γύρο από την Ρωσική πρωτεύουσα. Οι πόλεις αυτές θεωρούνται «ανοιχτά» μουσεία με εξαιρετικά και μοναδικά μνημεία ρωσικής αρχιτεκτονικής 12-18 αιώνα και αποτελούν κέντρα λαϊκής χειροτεχνίας. Θα μιλήσουμε σήμερα για οκτώ μεγαλύτερες και γνωστότερες πόλεις του Χρυσού Δακτυλίου της Ρωσίας. Η πρόσβαση σε αυτές είναι σχετική εύκολη, απέχουν από 40 μέχρι 200 χιλιόμετρα από την Μόσχα.

1.     Το Βλαντίμιρ , η παλιά πρωτεύουσα της Ρωσίας , με μοναδικές εκκλησίες Κοίμησης της Θεοτόκου, Αγίου Δημητρίου και  τη Χρυσή Πύλη.

2.     Το Σέργιεβ Ποσάδ , η έδρα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας  και Πατριαρχείου, με μοναδικό μοναστήρι της Αγίας Τριάδας , που με την εικόνα του της εκπλήσσει τον επισκέπτη. Ξεχωρίζουν τα λείψανα του Αγίου Σέργιου του Ραδονέζ  και  η πασίγνωστη εικόνα «Αγία Τριάδα» του  Ανδρέα Ρουμπλιόφ, μαθητή του βυζαντινού αγιογράφου  Θεοφάνη του Γραικού.

3.     Το Σούζδαλ , πανέμορφη πόλη με Κρεμλίνο  και μονές Αγ.Βασιλείου, Σωτήρος και Ευθυμίου, Αγ. Αλεξάνδρου. Οπωσδήποτε επισκεφτείτε το μουσείο Αρχιτεκτονικής Ξύλου.

4.     Το Ροστόφ , με το Κρεμλίνο του να θεωρείται το ομορφότερο μετά το Κρεμλίνο της Μόσχας . Το κυριότερο αξιοθέατο της πόλης είναι ο πανέμορφος ναός Κοίμησης της Θεοτόκου με ασημένιους τρούλος. Ξεχωρίζουν επίσης οι ναοί του Σωτήρος, Αγ. Γρηγορίου, Αγ. Ιωάννου, Ανάστασης και της Παναγίας του Σμολένσκ.

5.     Το Γιαροσλάβλ , με το ιστορικό του κέντρο στο κατάλογο της UNESCO , με μοναστήρι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος , με ναό του Προφήτη Ηλία και Ιωάννη του Προδρόμου και με μοναστήρι του Τολγκ αποτελούν μοναδικό ανσάμπλ που θα σας εντυπωσιάσει.

6.     Το Περεσλάβλ-Ζαλέσσκι , μια μικρή άλλα ξεχωριστή πόλη , γενέτειρα του πολεμικού Άγιου Προστάτη των Ρώσων του Αλέξανδρου Νέβσκιι. Έξι μοναστήρια βρίσκονται στο ιστορικό κέντρο της πόλης με το μοναστήρι Μεταμόρφωσης του Σωτήρος να ξεχωρίζει.

7.     Η Κοστρομά είναι μια όμορφη πόλη στις όχθες του Βόλγα με δυο μοναστήρια ,της Ανάστασης και του Ιπατ στη όχθη του ποταμού με θέα να κόβει την ανάσα.

8.     Το Ιβάνοβο , μια πόλη με ενδιαφέρουσα ιστορία , ειδικά στη πρώτη Ρωσική Επανάσταση το 1905 , με δύο πανέμορφα μοναστήρια στο κέντρο της πόλης και άνω των τριάντα εκκλησιών .  
   

                                                                           





















                                                                                











































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου