Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Κολωνία (Koln)


Η Κολωνία είναι μια αρχαία πόλη στο Ρήνο, την οποία την ιδρύσαν οι Ρωμαίοι το 37 π.Χ. Παγκοσμίως γνωστή η Κολωνία για την κολόνια που εφεύρε ο Ιταλός  Giovanni Maria Farina το 1709 και για τη δεύτερη ψηλότερη εκκλησία του κόσμου τον Καθεδρικό Ναό. Πολύ εύκολη πρόσβαση στη Κολωνία , τριάντα λεπτά από αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ
  
      1.      Το μεγαλύτερο αξιοθέατο της πόλης είναι ο Καθεδρικός Ναός της Παναγίας και του Άγιου Πέτρου, μια γοτθική εκκλησία, δεύτερη ψηλότερη του κόσμου, με 158 μέτρα ύψος , κτιζόταν από 1248 έως 1880 .
    
      2.      Ένας από μεγαλύτερους θρησκευτικούς θησαυρούς του Χριστιανισμού , τα λείψανα των Τριών Μάγων φιλοξενούνται στο Καθεδρικό ναό.
    
      3.      Θαυμάστε τα μεγαλύτερα σε ύψος και έκταση πανέμορφα βιτρώ του Καθεδρικού, το τρίπτυχο του Stefan Lochner «Το προσκύνημα των Τριών Μάγων» και ανεβείτε στο Νότιο Πύργο με τη θέα της πόλης και του Ρήνου να κόβει την ανάσα.
    
       4.      Δείτε και τις 12 Εκκλησίες Ρομανικού Ρυθμού της Κολωνίας , ξεχωρίζουν οι  St.Martin, St.Gereon, St.Ursula και St. Andreas τοιχογραφίες 14 αιώνα και την κρύπτη του 10 αιώνα με τον τάφο μεγαλύτερου φιλοσόφου του Μεσαίωνα του Albertus Magnus, δασκάλου του Θωμά Ακινάτη.
     
       5.      Κάντε μια βόλτα στα σοκάκια της παλιάς πόλης με έντονα ρωμαϊκές  ρίζες
    
       6.      Περπατήστε και θαυμάστε τους  οκτώ πύργους της τεράστιας μεσαιωνικής οχύρωσης της αυτοκρατορικής πόλης.
   
       7.      Θαυμάστε την Hohenzollern bridge, τη σιδερένια γέφυρα που μαζί με το καθεδρικό και το ποτάμι δημιουργεί  ένα ασυνήθιστό ανσάμπλ
    
       8.      Οπωσδήποτε δείτε το μουσείο της κολόνιας ( Farina museum , μόνο με ξενάγηση) , το Walraf-Richartz museum και το μουσείο της σοκολάτας.
   
        9.      Αν είστε στη πόλη το Φεβρουάριο θα δείτε το μεγαλύτερο γερμανικό καρναβάλι, και το Δεκέμβριο θα εκπλαγείτε από την Χριστουγεννιάτικη αγορά στη πλατεία του Καθεδρικού Ναού
    
        10.  Δοκιμάστε μια ιδιαιτέρα γευστική τοπική μπύρα Kolsh σε ψηλό και στενό ποτήρι, προσέξτε θα σας φέρνουν συνέχεια το καινούριο , εκτός εάν θα είναι το ποτήρι σας γεμάτο πάνω από μισό η αν  βάλετε πάνω του το σουβέρ.
    

        11.  Θα σας συνιστούσα μία μονοήμερη εκδρομή στο ανάκτορο Bruhl , πανέμορφο ανάκτορο   του καταλόγου της UNESCO «Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς» 

        
                                                                        


















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου