Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Αάχεν (Aachen)

Aachen είναι μια γερμανική πόλη, που βρίσκεται στο Τριεθνές,  στα σύνορα των τριών χωρών, Γερμανίας, Ολλανδίας και του Βελγίου,  που η τοποθεσία της αυτή  ευνοεί ιδιαιτέρα τη πρόσβαση. Το Aachen ήταν η πρωτεύουσα της Ιεράς Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας  και η πόλη του ΚάρλοΜάγνου με πλούσια ιστορία και ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς χώρους της χριστιανοσύνης για προσκύνημα. Το ιστορικό της κέντρο της διασώθηκε ως εκ   θαύματος από τις καταστροφές στο τέλος του 2 Παγκόσμιου Πολέμου.

1.Το πρώτο και σημαντικότερο αξιοθέατο του Aachen είναι ο Καθεδρικός Ναός ,  Pfalz, μοναδικής ομορφιάς εκκλησία , που  στεφόταν οι Αυτοκράτορες της Ιεράς Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και είναι το πρώτο κτήριο της Γερμανίας που συμπεριλήφθηκε στο κατάλογο της UNESCO «Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς» το 1978.

2. Οπωσδήποτε να επισκεφθείτε το Θυσαυροφυλάκιο με την χρυσή λάρνακα του Κάρλου Μάγκνου και να δείτε το μαρμάρινο θρόνο του στο πάνω μέρος της εκκλησίας .

3. Να δείτε στη κεντρική πόρτα του Καθεδρικού  Ναού  το «δάκτυλο του Διαβόλου» , τη διαφορά στις χειρολαβές δεξιά και αριστερά και ρωτήστε τους ντόπιους να σας διηγηθούν το θρύλο.

4. Να μπείτε στο γοτθικής αρχιτεκτονικής Μεσαιωνικό Δημαρχείο της πόλης με την τεράστια αίθουσα  δεξιώσεων από την εποχή του Καρλομάγνου.

5. Να περπατήσετε στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης με μοναδικά  κτήρια και πολλά και όμορφα αγάλματα!

6. Να επισκεφθείτε τα ιστορικά ιαματικά λουτρά της πόλης , Elisabethhalle ,για να νιώσετε την ατμόσφαιρα της Ευρώπης στην δεκαετία του είκοσι του περασμένου αιώνα

7. Να περάσετε για ένα λεπτό στο Βέλγιο και στην Ολλανδία στο Τριεθνές στο Drellandereck.

8. Αν είστε τυχεροί, να παραβρεθείτε στην απονομή του διεθνούς  Βραβείου Καρλομάγνος που απονέμεται κάθε χρόνο σε άτομα για τη συνεισφορά τους στην ιδέα της Ευρώπης και στην ειρήνη στην περιοχή.

9. Να δοκιμάσετε το μοναδικό Aachener Printen, το ψωμί και γλυκά με προσθήκη τζίντζιρας.


10. Για μονοήμερη εκδρομή μπορείτε να πάτε στο Maastricht, στο Zulpich,  στο ανοιχτό μουσείο ρωμαϊκών λουτρών-θέρμων και στο αμερικάνικο στρατιωτικό κοιμητήριο του 2 Παγκοσμίου Πολέμου στο Henri-Chapelle.

                                                                         



































































                                                                         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου