Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Η Φρανκφούρτη των μουσείων

Η Φρανκφούρτη διαθέτει άνω των 25 αξιόλογων και ενδιαφερόντων μουσείων , που είναι μαζεμένα  σχεδόν όλα στην άλλη πλευρά του ποταμού Μάιν και ολόκληρη η περιοχή του Sacheshausen λέγεται «η Ακροποταμιά των Μουσείων» . Στα τέλη Αυγούστου γίνεται το μεγαλύτερο φεστιβάλ της Φρανκφούρτης με συμμετοχή των 3 περίπου εκατομμυρίων επισκεπτών με πολλές παράλληλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, το φεστιβάλ της «Ακροποταμιάς των Μουσείων» .Εκτός αυτού, κάθε χρόνο στα τέλη του Απριλίου πραγματοποιείται η «Νύχτα των Μουσείων» με όλα τα μουσεία να είναι ανοιχτά ολόκληρη τη νύχτα. Υπάρχει ενιαίο εισιτήριο διάρκειας 2 μερών στη τιμή των 18 ευρώ και οικογενειακό εισιτήριο για την τριμελή οικογένεια στη τιμή των 28 ευρώ.

1.      Το πιο γνωστό μουσείου της Φρανκφούρτης είναι το μουσείου του Σταίντελ (Stadel) από το 1815 με 3000 πίνακες ζωγραφικής, 100.000 σχέδια και χαρακτικά και μια βιβλιοθήκη των 115.000 τόμων.

2.      Το μουσείο διαθέτει στη συλλογή του τα αριστουργήματα του Ραφαηλ, Μποτιτσελλι, Τισιανο, Ντύρερ, Μονε, Σεζαν, Ρενουαρ,Ρούμπες, Ρέμπραντ,Γκωγκεν,βαν Γκόγκ. Το μουσείο του Σταίντελ έχει το πιο πλήρες ευρωπαϊκή συλλογή έργων ζωγραφικής από τους Ανώνυμους Δασκάλους του 1300 μέχρι σήμερα.

3.      Το δεύτερο γνωστότερο μουσείου της πόλης είναι το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το Senskenberg, με τεράστια συλλογή των δεινοσαύρων .

4.      Πολύ ενδιαφέρον έχει το Μουσείο των Εικόνων και το μουσείο των Εφαρμοσμένων Τεχνών με εξαιρετική  συλλογή.

5.      Μεγάλη επισκεψιμότητα έχουν  το Γερμανικό Μουσείο Κινηματογράφου και   το Μουσείο Παγκόσμιας Κουλτούρας.

6.      Μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε το Γερμανικό μουσείου Επικοινωνιών με ασυνήθιστα εκθέματα και τη μεγαλύτερη συλλογή γραμματοσήμων στο κόσμο και το Αρχιτεκτονικό Μουσείο με το τμήμα των ουρανοξυστών να έχει την τιμητική της.

7.      Οπωσδήποτε πρέπει να δείτε το Ιστορικό Μουσείο και το Νομισματικό Μουσείο και μουσείο Χρημάτων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

8.      Αξίζει μια επίσκεψη το Εβραϊκό Μουσείο της Πόλης με εκθέματα από τη ζωή της Εβραϊκής κοινότητας της πόλης.

9.      Πολύ ενδιαφέρουσες  και ασυνήθιστες εκθέσεις μπορεί να δει κανείς στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης και στο Μουσείο του Giersch με εκθέματα ντόπιων καλλιτεχνών.

                                                                                  





























































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου