Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Φρανκφούρτη επί του Μάιν (Frankfurt am Main)

Φρανκφούρτη επί του Μάιν (Frankfurt am Main) είναι μια ιστορική αρχαία ρωμαϊκή και μεσαιωνική πόλη των φράνκων στο στενό μέρος του ποταμού Μάιν. Με την πολυτάραχη ιστορία από τον ΚάρλοΜαγνο μέχρι τον 20ο αιώνα,  με την πρώτη  Βουλή της ενωμένης Γερμανίας να συνεδριάζει  εκεί το 1848-1849. Μεγάλες καταστροφές της πόλης από τους  βομβαρδισμούς τους συμμάχους οδήγησαν στην αλλοίωση του μεγαλύτερου μέρους της παλαιάς πόλης .Σήμερα η Φρανκφούρτη είναι μία από τις ευρωπαϊκές «παγκόσμιες άλφα –πόλεις », εκεί βρίσκεται η έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας  και «παράγεται» η ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική. Η μεγαλύτερη  στο κόσμο Διεθνή ‘Έκθεση Βιβλίου πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Φρανκφούρτη το Οκτώβρη και η πόλη είναι η γενέτειρα του μεγαλύτερου ποιητή της Γερμανίας του Γιόχαν Βόλφγκανγκ Γκαίτε. Πολύ εύκολη πρόσβαση στη πόλη με κατευθείαν πτήση 2,5 ωρών με την Aegean.

1.      Το κυριότερο αξιοθέατο της Φρανκφούρτης είναι η παλιά Πόλη , Romerberg με τα κτήρια του παλιού Δημαρχείου , που στεφόταν οι Αυτοκράτορες της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας , η παλιά εκκλησία του Αγίου Νικολάου και τον πύργο του τελωνίου , Rententurm,  κοντά στο ποτάμι Μάιν.
2.      Το δεύτερο σημαντικότερο αξιοθέατο είναι η εκκλησία του Αγίου Παύλου που το 1848-1849 συνεδρίασε η Πρώτη Βουλή της Ενωμένης Γερμανίας με όμορφες τοιχογραφίες και  το κτήριο της παλιάς στρατιωτικής φυλακής Hauptwache .
3.      Κλέβει την παράσταση ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Βαρθολομαίου του 1356 και η εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης.
4.      Κάνοντας βόλτα στην Νέα Πόλη προσέξτε το παλιό Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, το τεράστιο πύργο Enscheimer Tor κτισμένο το 1333 που δημιουργεί εντυπωσιακή αντίθεση με τα σύγχρονα κτήρια γύρο του και το θαυμάσιο κτήριο της Παλιάς Όπερας.
5.      Μην ξεχάσετε να πάτε στη συνοικία των ουρανοξυστών της Φρανκφούρτης, της SkyLine, με 12 τεράστια κτήρια, με το CommerzBank Turm , ύψους 259 μέτρων και MesseTurm , ύψους 257 μέτρων να ξεχωρίσουν.
6.      Αξίζει να κάνετε ένα περίπατο στις όχθες του ποταμού Μάιν και να δείτε την πεζή  Σιδερένια Γέφυρα με τεράστια επιγραφή στα Ελληνικά και να περπατήσετε στην προκυμαία των μουσείων ( θα υπάρχει ξεχωριστή ανάρτηση για αυτό το θέμα).
7.      Δεν θα ολοκληρώσετε την επίσκεψη σας στη Φρανκφούρτη αν δεν πάτε μια βόλτα στη μεγαλύτερη οδό της πόλης και πολυπληθέστερη οδό της Γερμανίας την Zeil με πολυτελή καταστήματα και βιτρίνες. Τα Χριστούγεννα η οδός μετατρέπεται στη μία από τις μεγαλύτερες και αρχαιότερες Χριστουγεννιάτικες αγορές της Γερμανίας.
8.      Οπωσδήποτε να πάτε να δείτε την οικία του μεγαλύτερου ποιητή της Γερμανίας τον Γιόχαν Βόλφγκανγκ Γκαίτε και το κτήριο του σιδηροδρομικού σταθμού του 1888.
9.      Επιβάλλεται να επισκεφτείτε το Sachsenhausen, το παλιό προάστιο της πόλης στην άλλη πλευρά του ποταμού Μάιν με όμορφη αρχιτεκτονική των σπιτιών 17ου-18ου αιώνα.
10.  Στη Φρανκφούρτη γίνεται η Έκθεση Βιβλίου, μεγαλύτερη του κόσμου, το φεστιβάλ των ουρανοξυστών, το φεστιβάλ κεραμικής και φεστιβάλ των μουσείων.
11.  Όταν θα είστε στη Φρανκφούρτη εκτός από τα γνωστά λουκάνικα πρέπει να δοκιμάσετε τα εδέσματα που υπάρχουν μόνο εδώ : τα Frankfurter Rindswurst, τα ειδικά μοσχαρίσια λουκάνικα, το HandKasse, ντόπιο τυρί, τη πράσινη σάλτσα Grune Soss από 7 πράσινα βότανα και τα γλύκα :το κέικ Frankfutren Kranz και τα δυο  γλυκά των Χριστουγέννων Bethmannchen και Frankfurter Brenten

                                                                                 











































































                                                                                 




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου